18 Şubat 2013 Pazartesi

Sylvia Likens Cinayeti: Bir Amerikan Suçu -1-

 
   Evet, başlıktan da gördüğünüz üzere, bugün sizlere tanışma yazısında bahsettiğimiz cinayeti yazıyoruz. Bu yazı 3 parttan oluşacak. Ayrı ayrı yazmak hem bizim daha az yorulmamızı sağlar, hemde sizin uzun bir yazıyı okuyarak sıkılmanızı engeler. Neyse, öncelikle bu olay nedir? Sylvia Likens kimdir? Ondan başlayalım. 

SYLVİA LİKENS KİMDİR?:

Sylvia Likens (d.03.01.1949 - ö.26.10 1965) Indiana'lı bir cinayet kurbanıdır. Gertrude Baniszewski, Gertrude'un çocukları ve mahalleden diğer çocuklar tarafından öldürülmüştür. Cinayet ile ilgili filmler de çekilmiştir.

OLAY NASIL OLDU?:


Sylvia'nın anne ve babası karnavalda çalışıyorlardı. Sylvia ve kardeşi Jenny'i Baniszewski'ye haftada 20 dolar karşılığında onlara bakması için bırakmıştır. Banizsewski, o sıralarda başarılı olamadığı evliliği yüzünden depresyondaydı, ve hıncını kızlardan onları döverek ve kırbaçlayarak çıkarırdı. Daha sonra, Gertrude, onu şeker çalmakla suçlayarak, (ki Sylvia bunu yapmamıştır) bir erkek arkadaşı olduğunu iddia ederek onu aşağılamaya başlamıştır. Paula Banizsewski de Sylvia'yı hamile olduğu iddiasıyla suçlayarak cinsel organından tekmelemiş ve aşağılamıştır, ki aslında hamile olan kişi Paula'dır, Sylvia ise otopsi sırasında yapılan testlere göre hamile değildir, daha önce hiç hamile kalmamıştır ve hamile kalması mümkün değildir. Daha sonra, Gertrude onu kızları Stephanie ve Paula'nın birer fahişe olduklarını yaydığı iddiasıyla suçladı. Bu iddialar Stephanie'nin erkek arkadaşı Coy Hubbard'ı provoke etti ve o da Sylvia'ya şiddet uygulamaya başlamıştır. Sonradan Gertrude, mahalledeki diğer çocukları da Sylvia'ya işkence etmelerine ikna ederek, çocukların Sylvia'yı sigara izmaritleri ile yakarak, Sylvia'yı kıyafetlerini çıkarmaya zorlayarak ve cinsel organına bir Coca-Cola şişesi sokarak ciddi zararlar vermelerini sağlamıştır.


Yazının devamını haftaya yayınlayacağız.


Amelia&Alice

2 yorum:

  1. Tanrı'nın Unutulan Çocukları adlı romanda sayfa 128'de bu talihsiz olay büyük detaylarıyla yaklaşık 6 sayfa olmak üzere yazıya dökülmüştür.

    YanıtlaSil
  2. Babyliss nano Titanium Flat Iron - TITANIA'S ARTIST
    › haut snow peak titanium flask › haut All the parts are ready and ready. This will be the only razor we've ever sunscreen with zinc oxide and titanium dioxide used. We offer all of the basic features of a stainless steel razor for maximum grip,  titanium piercings Manufacturer: T-Toys Inc samsung galaxy watch 3 titanium Price: $28.50 titanium blue ps4 controller Rating: 4.9 14 reviews $29.50 In stock

    YanıtlaSil